Træterrasse

Lad terrassen blive sommerens samlingsted.

Kontakt os idag

Forlæng sommeren med en træterrasse

Står du og mangler en erfaren håndværker i Aarhus og omegn til at bygge din terrasse? Led ikke længere - vi hos Reitan Byg har mange års erfaring med at bygge terrasser, der holder.

En god terrasse bliver hurtigt et uundværligt midtpunkt om sommeren, hvor familien kan nyde sommeren hele dagen.

Ring 25 11 88 55 

Træterrasse eller fliser?

Inden man går i gang med at bygge ny terrasse, er der naturligvis nogle ting, du skal overveje. Det store spørgsmål er oftest, om du er til træ eller fliser, hvilket naturligvis er en smagssag. Det første spørgsmål, du skal stille dig selv er: Hvordan kommer en træterrasse eller fliseterrasse til at spille sammen med både huset og havnen? 

Der er dog nogle afgørende forskelle på de to. Her får du nogle af de afgørende ulemper og fordele ved begge muligheder. 

Fordele ved en træterrasse: Med en træterrasse kan du bygge højere, end hvis du går med en fliseterrasse. Ofte så er en træterrasse mere behagelig at gå på, alt efter, hvilket træ du vælger. Sidst, men ikke mindst, så kan man nemt forme sin terrasse efter behov og stilvalg. 

Ulemper ved træterrasse: Den største ulempe ved træterrasse er, at den ikke holder lige så længe, som med en fliseterrasse. Desuden kan en træterrasse blive angrebet af alger og den skal gerne smøres hvert tredje år. 

Fordele ved en fliseterrasse: Den største fordel ved en fliseterrasse er uden tvivl, at den holder længere, end en træterrasse. Ligeledes kræver den mindre vedligehold, da man kan nøjes med at fjerne ukrudt. 

Ulemper ved en fliseterrasse: Blandt ulemperne ved en fliseterrasse er, at den kan være lidt mindre behagelig at gå på i forhold til træterrassen. Desuden slår man sig en del mere, hvis man skulle falde. Skulle din fliseterrasse blive ramt af flisepest, så kan der også ligge rigtig mange timers arbejde i det. 

Samlet set kan man sige, at det går lige op med både ulemper og fordele, så det er mest op til dig og hvilken stil, du foretrækker. Hvis du stadig er i tvivl, om hvilken terrasse, du skal vælge, så er du velkommen til at kontakte os i dag.

Materialer

Uanset om du vælger en træterrasse eller en fliseterrasse, så er det afgørende valg, hvilket materiale, du ønsker. Her er der et hav af muligheder med både træ og fliser. De tre vigtigste faktorer er: hvilket budget arbejder du med, hvilken stil ønsker du og hvor meget vedligehold er du klar til? 

Når det kommer til træ, er der naturligvis rigtig mange muligheder. Et klassisk valg er trykimprægneret træ. En af de store fordele ved trykimprægneret træ er prisen. Det er en forholdsvis billig, men stadig god og holdbar løsning. 

Hvis man ønsker en træterrasse med et mere særpræget udtryk, så er der rigtig mange mere eksotiske træarter at vælge mellem: teak, merbau, ipé og robinie. Listen er kilometerlang. Her kan man fordel gå på inspirations jagt på nettet. 

Hvis du har besluttet dig for fliser, så er der ligeledes mulighed for at skabe sin helt egen unikke terrasse. De mest brugte fliser må være beton- og natursten, der ses som de to helt klassiske muligheder. Udover disse to klassiske muligheder er der naturligvis mange andre løsninger, der kan give din terrasse et særpræget udtryk. 

Hvis du har brug for råd eller inspiration til, hvordan din nye terrasse skal se ud, sidder vi altid klar med gode råd.

Konstruktion

Der er forskellige måder hvorledes konstruktionen til terrassen kan laves. Det er meget afhængig af, hvordan underlaget er og hvad der passer bedst til huset. Det kan være, den skal være hævet for, at det giver adgang til huset uden trapper, så skal den hæves op på stolper eller terrænet skal hæves. Her er det naturligvis nemmest at hæve med stolper. 

Ofte bliver løsningen med stolper valgt, da det er nemt at lave fundamentet ved at grave huller, hvor der bliver støbt stolpesko ned, så træet ikke er gravet ned i jorden. På den måde bliver fugten adskilt fra fundamentet, og derved har du glæde af terrassen mange år fremover uden råd.

Om stolperne skal være synlige eller siderne skal beklædes med er meget en smagssag. Men der kan laves mange virkelige elegante løsninger, hvor siderne beklædes.

Hvis du er i tvivl omkring regler og love i forbindelse med dit terrassebyggeri, så kan du læse mere her. 

Hos Reitan Byg har vi stor erfaring med at bygge alle slags terrasser, så hvis du mangler en samarbejdspartner til at bygge din terrasse, så kontakt os i dag. Så kommer vi ud og kigger på, hvilke muligheder du har.

Træterrasse

Reitan Byg

Vi er et tømrerfirma med 20 års erfaring, hvilket har givet os stor viden omkring udførelse af diverse tømrer-og glarmester opgaver.

Vi er en lokal virksomhed i Randers med mange loyale kunder.

Står du med et projekt et andet sted i landet, skal du dog ikke tøve med at kontakte os.

© Copyright 2017 Reitan Byg