Anneks

Et anneks kan give både mere plads og frihed

Kontakt os idag

Få mere plads med et anneks

Der kan være mange grunde til at bygge et anneks: mangel på værelser, mangel på opbevaring eller en teenager, der har brug for sin egen plads. Ligegyldig, hvilket behov, du har, så kan et anneks bygges til at udfylde det. 

Et anneks defineres som en mindre, fritstående bygning, der tilknytter sig til hovedhuset. Det kan både være til opbevaringsplads eller fungere som en helårsbolig.

Et nyt anneks kan være en praktisk og forholdsvis billig løsning på dine pladsproblemer, om det er til dit hus eller sommerhus. Fordelen ved at bygge et anneks i sommerhuset fx er, at du ikke skal bruge tid og penge på at rive ned eller tilpasse tilbygningen til dit eksisterende hus.

Ring 25 11 88 55 

Hvilke krav er der?

Inden vi kaster os i gang med at bygge dit nye anneks, så skal du dog være sikker på, at dit nye anneks bygges lovligt, hvis det skal bruges som helårsbolig. Hvis vi tager udgangspunkt i et anneks bygget ved et sommerhus, så er der nogle krav, der skal opfyldes: 

  • Et anneks skal holdes inden for byggeretten, hvilket vil sige, at annekset skal bygges mindst fem meter fra skel. Dit nye anneks må kun være fem meter højt med kun 1 etage.
  • Husk at søge byggetilladelse hos kommunen.
  • Færdigmeld byggeriet til kommunen, når du selvsagt er færdig med dit nye anneks.

Hvis det drejer sig om et anneks ved din helårsbolig, så er der naturligvis også nogle regler, der skal overholdes: 

  • Det skal holdes inden for byggeretten, hvilket vil sige mindst 2,5 meter til skel og at højden holder sig under 1,4 x afstand til naboskel og sti. 
  • Husk at søge byggetilladelse hos kommunen. 
  • Færdigmeld byggeriet til kommunen, når du selvsagt er færdig med dit nye anneks.

Hvis du er i tvivl, om det er muligt at bygge lovligt på din grund, så står vi altid klar med kyndig rådgivning. Læs mere, om hvilke regler, du skal overholde ved sådan et byggeri her. Vi står naturligvis også klar til at vejlede dig, hvis du er i tvivl. Kontakt os i dag.

Hvilke behov skal dækkes?

Før man kaster sig i gang med at bygge et anneks til dit hus eller sommerhus, så er det vigtigt at beslutte sig for, hvilke behov, der skal dækkes af det nye anneks. Mangler du kun sovepladser eller skal der også være toilet og bad? Skal der også være plads til opbevaring? Disse overvejelser er vigtige for at få bygget et anneks, der udfylder alle de nødvendige behov. 

Når du har besluttet dig for, hvor stor din tilbygning skal være, hvor mange værelse og hvilke, så er det tid til at overveje, hvilken stil det skal bygges i. Oftest vil man bygge et anneks, der falder i tråd med det eksisterende hus eller sommerhus. På denne måde får du et ensartet udtryk og det kommer ikke til at stikke ud som et fremmedlegeme. 

Der er dog også mulighed for at gå mere kreativt til værks og bygge i en ny stil, der komplimenterer det eksisterende hus stil og æstetik. På denne måde kan man friske helhedsindtrykket op og give grunden nyt liv og kolorit. 

Vi er altid til rådighed, hvis du står og mangler inspiration til, hvordan dit anneks skal udformes, både den mere stilmæssige udformning, men naturligvis også, hvordan det skal indrettes indvendigt.

Lad os bygge for dig

Vi hos Reitan Byg har mere 15 års erfaring med at bygge denne slags tilbygninger. Med os som din samarbejdspartner kan du være sikker på, at dine behov bliver opfyldt. Vi står klar til at guide dig gennem hele processen fra start til slut med råd om design, materialevalg og byggestil. 

Kontakt os i dag, så kommer vi ud og kigger på grunden sammen med dig og tager en god snak, om hvordan vi kan give dig mere plads i dit hus eller sommerhus, forbedre funktionaliteten og løse hverdagens praktiske problemer.  

Anneks

Reitan Byg

Vi er et tømrerfirma med 20 års erfaring, hvilket har givet os stor viden omkring udførelse af diverse tømrer-og glarmester opgaver.

Vi er en lokal virksomhed i Randers med mange loyale kunder.

Står du med et projekt et andet sted i landet, skal du dog ikke tøve med at kontakte os.

© Copyright 2017 Reitan Byg